Januarudsalget fortsætter lidt endnu! – Og vi udfører også malerarbejde på Sjælland!

Det er vigtigt at tage sig af vandskader så hurtigt som muligt, da de kan føre til alvorlige problemer, såsom svamp og skimmelvækst. I denne artikel vil vi give dig nogle tips og trin til at hjælpe dig med at løse problemet og beskytte dit laminatgulv.

Vandskade på laminatgulv

Sådan reparerer du vandskade på laminatgulv uden at udskifte brædderne

Hvis du har bemærket former af bobler og hævelser i dit laminat, behøver du ikke bekymre dig om at skulle udskifte hele gulvet i de fleste tilfælde. Dette kan skyldes vandspild, høj fugtighed og andre mulige årsager. Så hvordan kan du reparere vandskade på laminatgulvet selv derhjemme

  • Du kan investere i et laminat reparationssæt.
  • Aftør området med en affugter.
  • Mindre bobler kan fjernes ved at sprænge dem. Først skal du placere en fugtig klud over boblen. Brug en kniv til at skære en revne i området. Påfør derefter trælim i revnen og pres fineret ned ved hjælp af en vægt. Du skal anvende vægten natten over.

Hvordan vandskaden repareres, når den er for stor

I nogle tilfælde, hvor skaden er for stor, er du nødt til at udskifte planken.

Når der opstår vandskader på laminatgulvet kan det være et tegn på et problem med enten gulvet eller et andet område i hjemmet. Her er en trinvis guide til at identificere og løse problemet. 

1. Aftør gulvet for vand

Det første skridt i at reparere et gulv med vandskade er at tørre gulvet af med en tørmoppe eller et håndklæde for at fjerne overskydende vand. Find derefter kilden til problemet. Det kan skyldes en lækage i taget, et ødelagt rør eller en anden kilde til fugt, som du skal tage hånd om først.

Når du har lokaliseret kilden til fugten, skal du foretage alle nødvendige reparationer for at stoppeproblemet, før du går videre til næste trin. Hvis du ikke stopper årsagen til problemet, vil Det forværres, og enhver udskiftning af planker vil blive beskadiget igen.

2. Inspektion af gulvet og lokalisering af alle beskadigede områder

Når du har fjernet dêt overskydende vand og taget hånd om kilden til problemet, er det vigtigt at tjekke gulvet grundigt efter vandskader. Brug en lommelygte til at kigge efter vandskader og andre problemer som fx mug eller skimmel. Marker samtidig med blyant eller farvet tape på alle de beskadigede områder på gulvet, så du ved, hvad der skal repareres.

3. Fjern planker med vandskade

Når du har identificeret de beskadigede områder, skal du fjerne de planker, der er blevet påvirket af skaden. Sørg for at have sikkerhedsbriller på, mens du arbejder på at fjerne beskadigede planker. Hvis nogle er tæt på vægge, skal du fjerne alle fodlister ved hjælp af en spartel eller et koben.

I stedet for at blive fastgjort med lim eller søm, klikker laminatbrædder sig på plads via et kliksystem. Beskadigede planker er ofte nemme at fjerne. Hvis planken sidder godt fast, skal du bruge en spartel, koben eller lignende til at komme ind under den og få planken op.

Tip: Hvis du ved et uheld fjerner en ubeskadiget planke, kan du geninstallere den. Bare læg den til side, indtil du er klar til trin fire.

Hvis dette ikke virker, bliver du nødt til at fjerne fodpanelet og arbejde hen imod det beskadigede laminat og fjerne alle planker indtil at du når den beskadigede planke, og på den måde kan du erstatte planken. Sæt derefter alle de ubeskadigede planker på plads igen, da de stadig kan bruges.

4. Fjern beskadigede fodpaneler

Når de beskadigede planker er blevet fjernet, er det vigtigt at fjerne de beskadigede fodpaneler også. Fjern forsigtigt fodpanelerne med en hammer og mejsel eller et koben. Vær omhyggelig med ikke at beskadige det omkringliggende gulv eller vægge.

5. Udskift beskadigede planker

Forhåbentlig har du gemt nogle ekstra planker fra installationen til situationer som denne. Hvis ikke, kan du muligvis være nødt til at gøre en ekstra indsats for at finde stykker, der matcher.

Start med at kontakte firmaet, som solgte eller fremstillede dine første plankegulve, eller prøv at søge online. Hvis du ikke kan finde det samme gulv, bør du alternativt søge efter variationer, der mather udseendet af dit gulv. Det vil ikke gøre en stor forskel for det overordnede udseende af dit gulv, så længe bræddernes størrelse og tykkelse og låsesystemet passer til de andre planker. 

Hvis du er i tvivl, så tag en af de beskadigede planker med til os i Glostrup, og lad os hjælpe dig med at finde den tætteste match til dit laminatgulv. Vi har et bredt udvalg, lige fra almindelige laminatgulve til sildebenslaminat

OBS: Hvis dit laminatgulv ikke findes i Danmark men findes i udlandet, så kontakt os venligst, Så kan vi se hvad vi kan gøre for at hjælpe dig. Ofte er det svært for private at få det leveret hjem. Men det kan være at vi kan hjælpe dig med at skaffe det hjem til Danmark.

Ligesom da laminatgulvet blev installeret første gang, er det nødvendigt at lade nyindkøbte planker akklimatisere til hjemmet, før de installeres. Lad de nye planker sidde i det område i huset, hvor de skal installeres i 2-3 dage, så træet kan udvide eller trække sig sammen for at tilpasse sig rummets fugtighed og temperatur.

Når alle beskadigede planker og fodpaneler er fjernet, kan du erstatte dem med nye. Sørg for at måle og skære de nye planker, så de passer perfekt ind i rummet. Brug en sav til at skære plankerne i størrelse, og sørg for at tage højde for eventuelle ventiler eller andre forhindringer på gulvet. Når de nye planker er installeret, kan du installere nye fodpaneler og afslutte med at rengøre og tørre gulvet grundigt. Er du i tvivl om hvordan det gøres kan du læse vores guide om lægning af laminatgulv.

Konklusion

Hvis du oplever vandskade på dit laminatgulv, er det vigtigt at tage sig af det hurtigt, da det kan føre til alvorlige problemer såsom svamp og skimmelvækst. Mindre skader kan repareres med et laminat reparationssæt, og større skader kræver, at du fjerner de beskadigede planker og fodpaneler og erstatter dem. I værste tilfælde skal hele laminatgulvet erstattes. Det er også vigtigt først at finde kilden til problemet og løse det, så problemet ikke forværres.

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på