Alt hvad du skal vide om rengøring af laminatgulve

Kvinde rengører laminatgulvet, animeret

Rengøring af laminatgulve er en af de helt afgørende fordele ved at have laminatgulve. Det er nemlig helt nemt at rengøre og pleje et laminatgulv.

Det er meget nemt at rengøre et laminatgulv – uanset om det er helt almindeligt laminatgulv, sildeben laminat eller anden type laminatgulv. Det kræver heller ikke meget udstyr. Den daglige rengøring kan klares med en let støvsugning eller fejning af gulvet, for at fjerne støv, skidt og småsten, som kan ridse gulvet.

Hvis støvsugning og fejning ikke tager det hele, er det nødvendigt med en gulvvask, hvor der kan anvendes et egnet rengøringsmiddel.  Du kan også bruge varmt vand og universal sæbe til vask af dit laminatgulv.  Den lette rengøring er nemt klaret med støvsugning eller fejning, så der ikke opstår ridser på laminatgulvet. 

Hvorfor er rengøring af laminatgulv vigtigt?

Det er vigtigt at holde dit gulv rent. Ikke mindst fordi støv er mere synligt på et glat gulv i forhold til et gulvtæppe. 

De nullermænd, du finder i dit hjem, kan bestå af mange forskellige ting som tekstilfibre, pollen, støv fra gaden, bakterier, døde hudceller og hår. Jo længere de får lov at ligge, desto flere ulemper forekommer der, hvilket kan være skyld i sygdomme. Det er velkendt at skidt og snavs slider på gulvet. Dette gælder alle overflader – også textil. Derfor er rengøring med til at gulvet forbliver som nyt endnu længere. 

Et andet problem er, at gammelt støv kan indeholde flere problematiske partikler, såsom husstøvmideekskrementer og skimmelsvamp-drys end nyt støv. 

Støvsugning er ofte den bedste måde at komme støvet til livs på. En gulvkost kan også anvendes, hvis man trækker støvet sammen og ikke bare hvirvler det op. Suppler gerne med en lille håndholdt kost til hjørnerne. 

Hvor ofte skal man rengøre sit laminatgulv?

Ifølge Miljøstyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut bør du støvsuge mindst en gang om ugen, men det anbefales at støvsuge to gange om ugen.

Hvis du har husdyr som hunde og katte, vil de tabe pelshår og slæbe skidt og støv med ind i hjemmet. Derfor bør du støvsuge 4-7 gange om ugen, hvis du har husdyr. Rengøring er altid lettest, hvis man har en fast rutine og bare overholder den. 

Vask af laminatgulve

Skal du helt til bunds i støvet, skal du supplere med en gulvvask. Vi anbefaler at vaske gulvet en gang hver eller hver anden uge, afhængigt af hvor meget familien er hjemme.

Laminatgulve er følsomme over for store mængder vand. Når gulvet vaskes er det vigtigt at bruge moderate mængder af vand og at det efterfølgende bliver tørret grundigt af. Gulvvask skal ske med en opvredet klud med efterfølgende aftørring af gulvet. Lav en blanding af vand og universalrengøringsmiddel – dosér efter anvisningerne fra producenten.

Hvorfor du skal vaske laminatgulvet

Det er vigtigt at vaske laminatgulvet, da der kan samle sig støv, snavs og skidt, som kan skade gulvet over tid. Det kan også give gulvet et slidt og træt udseende, hvis det ikke vaskes regelmæssigt. Derudover kan det også være en hygiejnisk udfordring, hvis der er mange bakterier og skidt på gulvet.

Guide til gulvvask:

  1. Støvsug gulvet, så der ikke ligger løst skidt på gulvet.
  2. Bland 5 liter koldt vand og et låg gulvvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel i en spand. 
  3. Brug moppe eller klud, der kan vrides op. Dyp i spanden med sæbevand og vrid den godt.
  4. Vask gulvet og aftør efterfølgende gulvet med en ren og tør klud eller moppe, således at al det snavsede vand opsamles. Vandet, der er brugt, er måske blevet lidt snavset, så hvis det ikke tørres op, vil snavset krystallisere sig på ny.

Konklusion

Rengøring af laminatgulve er nemt og kræver ikke meget udstyr. Daglig rengøring kan klares med støvsugning eller fejning, og gulvvask kan udføres en gang hver eller hver anden uge med moderat mængder vand og et egnet rengøringsmiddel. Det er vigtigt at rengøre og vaske laminatgulve regelmæssigt for at forhindre skader, bevare gulvets udseende og hygiejne samt forlænge gulvets levetid.

Andre spørgsmål om rengøring af laminatgulv

Nej, det anbefales ikke at bruge en damprenser på et laminatgulv, da det kan skade overfladen og ødelægge limen. Brug i stedet en mild sæbe og en blød klud eller moppe til at rengøre gulvet.

Nej, det er ikke nødvendigt at bruge specielle produkter til at rengøre et laminatgulv. Brug i stedet en mild sæbe og vand til at rengøre gulvet. Du kan også bruge en speciel laminatgulvrens, hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendigt.

Ja, det er fint at bruge en vådmoppe på et laminatgulv, men vær opmærksom på ikke at oversvømme gulvet med vand. Brug en blød og ikke for våd moppe og tør derefter grundigt efter rengøring.

Nej, det anbefales ikke at bruge en polermaskine på et laminatgulv, da det kan skade overfladen. Brug i stedet en mild sæbe og en blød klud eller moppe til at rengøre og tør derefter grundigt efter rengøring.

Ja, laminatgulv er et godt valg for allergikere, da det er let at rengøre og ikke holder på støv eller allergener.

Kære kundeDet Grundet sommerferie er telefon og chat slukket. Vi vil fortsat besvare dine emails på info@doorhouse.dk. Vores webshop holder aldrig ferie og leverer – som altid – dine ordrer på 0-3 hverdage. God sommer.😊

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på