Forårsudsalg! Spar op til 63% i maj. Gælder kun så længe lager haves.

Laminatgulv går fra hinanden

Laminatgulve er en populær og billig løsning til hjemmet, men når de går fra hinanden, kan det være et stort problem. Det er ikke altid nemt at vide, hvad der forårsager at laminatgulv går fra hinanden, men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at undgå det og reparere det når det sker. Om det er et laminatgulv i sildeben eller et helt almindeligt laminatgulv, er metoden nøjagtig den samme.

Årsager til at laminatgulve går fra hinanden

Der er mange årsager til, at laminatgulve kan gå fra hinanden. Den hovedsagelige årsag til at laminat gulvet går fra hinanden er fugt. Laminatgulvplanker kan skrumpe eller udvide sig på grund af fugtighed, hvilket kan få dem til at løsne sig og bevæge sig, hvilket resulterer i at laminatgulvet går fra hinanden. Der kan også være andre årsager til at laminatgulv går fra hinanden for eksempel hvis der opstår skader på gulvet

Herunder finder du alle årsagerne til hvorfor laminatgulv kan gå fra hinanden:

  • Fugt: Som nævnt tidligere, er fugtniveauet den primære årsag til at laminatgulve går fra hinanden, da det kan få det til at udvide og krympe sig, hvilket gør det muligt for gulvet at løsne sig og bevæge sig.
  • Ujævn underlag: Når laminatgulve lægges på et ujævnt underlag, kan det føre til skader på de enkelte planker over tid, hvilket kunne føre til åbne samlinger.
  • Overbelastning: Overbelastning, såsom at flytte tunge møbler eller lægge tunge genstande på gulvet, kan også føre til dette.
  • Alder: Over tid kan laminatgulve blive slidte og miste deres styrke, hvilket kan føre til samme årsag.

Hvordan man undgår at laminatgulve går fra hinanden

Der er nogle enkle trin, du kan tage for at undgå skader på dit laminatgulv:

  • Sørg for, at underlaget er jævnt: Når du lægger et nyt laminatgulv, skal du sørge for, at underlaget er jævnt og fri for buler og ujævnheder. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man lægger gulv for at undgå dette.
  • Hold gulvet tørt: Sørg for at tørre op efter vandlækager og undgå at placere våde genstande på gulvet. Sørg for at rengøre dit gulv på en ordentlig måde.
  • Vær forsigtig med tunge genstande: Flyt ikke tunge møbler eller læg tunge genstande på gulvet, da dette kan føre til skader.

Sådan reparerer du åbne samlinger i dit laminatgulv

Hvis dit laminatgulv allerede er gået fra hinanden, behøver du ikke at fjerne hele gulvet for at lukke disse åbne samlinger. 

Er dit laminatgulv gået fra hinanden, løser du det på denne måde:

  • Undersøg omhyggeligt den åbne samling for at afgøre, hvilken retning laminatplanken bevæger sig. Dette vil afgøre, hvilken side af panelet der skal fjernes. Brug en hammer og mejsel til at fjerne panelet på den pågældende side.
  • Når du har fjernet fodpanelet, vil du kunne se, hvilken planke der er løsnet. Brug en hammer og en slagklods til at slå planken på plads igen og lukke den åbne samling. Hvis du vil forhindre, at det sker igen, kan du påføre lidt trælim i revnen mellem plankerne.
  • Fastgør panelet på plads igen, og dit laminatgulv vil se ud som nyt.

Konklusion

Faktorer som et ujævnt underlag, fugt, overbelastning og alder kan forårsage at laminatgulvet går fra hinanden, men der er enkle trin, man kan tage for at undgå dette, såsom at sørge for et jævnt underlag, holde gulvet tørt og være forsigtig med tunge genstande. Hvis dit laminatgulv allerede er gået fra hinanden, kan du reparere det ved at fjerne panelet på den pågældende side og slå den løsnede planke på plads igen, og påføre lidt trælim i revnen mellem plankerne for at forhindre skader i fremtiden.

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på