Laminatgulve er populære blandt boligejere, da de er en økonomisk og holdbar løsning til at give dit hjem nyt liv. 

Hvad er laminatgulv lavet af?

Laminatgulv består af fire lag, herunder et slidbeskyttende overlag, et dekorativt lag, et HDF (High Density Fibreboard) lag for styrke, og et balancerende lag for stabilitet. 

Laminatgulv består af fire lag

Laminatgulvets 4 lag

Hvert enkelt af disse 4 lag bidrager til gulvets samlede styrke og holdbarhed:

  • Beskyttende overlag

Det første lag er et slidbeskyttende overlag, der beskytter gulvet mod skader og slidtage. Dette lag kan være fremstillet af en stærk resin, aluminiumoxid eller andet materiale, der er modstandsdygtig over for stød og ridser.

  • Dekorativt lag

Det andet lag er et dekorativt lag, der består af et trykt papir, der giver gulvet sit flotte udseende. Papiret er trykt med et look, der efterligner træ, sten eller andre overflader, så du kan vælge et laminatgulv, der passer til dit hjem.

  • HDF (High Density Fibreboard)

Det tredje lag er High Density Fibreboard (HDF), der giver styrke til gulvet. HDF er en type fiberplade, der er fremstillet af sammenpresse træfibre med meget høj tæthed. Dette materiale er stærkt og robust, og det bidrager til at gøre laminatgulvet modstandsdygtigt over for slitage og vægt. Dette bør ikke sammenlignes med MDF. (Medium Density Fiberboard) 

HDF og MDF er to forskellige materialer og bør ikke sammenlignes direkte. HDF er et højtæthedsmateriale med en stærkere og mere holdbar struktur end MDF, men også dyrere.

Der findes laminatgulve produceret med MDF plader, men alle vores laminatgulve er produceret med HDF.

  • Balancerende lag

Det sidste og nederste lag er et balancerende lag, der sørger for at laminatgulvet er jævnt og stabil. Dette lag består af en tynd film, der er fastgjort til bagsiden af HDF-laget. Det balancerende lag sørger for, at laminatgulvet ikke bøjer eller bølger, når det bliver belastet.

Andre spørgsmål om laminatgulve

Laminatgulv og klikgulv er ikke nødvendigvis det samme, selvom mange laminatgulve er klikgulve. Klikgulv er en type samlingssystem, der gør det muligt for brædderne at klikke sammen uden brug af lim eller søm, mens laminatgulv er en type gulvbelægning, der typisk består af flere lag.

Mange klikgulve er lavet af laminat, men der er også andre typer, der har klikfunktionen, såsom lamelgulve. Det er derfor muligt at have laminatgulve, der ikke er klikgulve, og klikgulve, der ikke er lavet af laminat.

Holdbarheden af et laminatgulv afhænger af flere faktorer, herunder kvaliteten af laminatet, installationen og vedligeholdelsen af gulvet. Generelt kan et laminatgulv holde i mellem 10 til 25 år eller mere, afhængigt af brugen og vedligeholdelsen af gulvet.

Det er også ofte, at der er garanti på laminatgulv, og det kan variere, men hos DoorHouse vi tilbyder 10 til 25 års garanti på vores laminatgulve.

Et laminatgulv af høj kvalitet og installeret korrekt kan holde i mange år, selv i områder med høj trafikbelastning. Hvis det udsættes for slid, stød eller ofte bliver udsat for meget vand, kan det dog påvirke holdbarheden af gulvet negativt.

Derudover bør du sørge for at rengøre gulvet regelmæssigt samt undgå at udsætte det for overdreven fugt for at forlænge holdbarheden.

Laminatgulv kan føles køligt at gå på, især i de kolde vintermåneder. Dette skyldes laminatgulvets særlige konstruktion, som ikke holder på varmen på samme måde som andre gulvbelægninger, såsom tæpper, vinyl eller trægulve.

Hvis du er bekymret for at laminatgulvet vil være for koldt at gå på, kan du overveje at installere gulvvarme under laminatgulvet. Dette vil hjælpe med at regulere på temperaturen og gøre gulvet mere behageligt at gå på. Alle vores laminatgulve er beregnet til gulvvarme.

Alternativt kan du også placere et tæppe eller en måtte på gulvet for at tilføje ekstra varme og komfort.

Det er også værd at bemærke, at laminatgulv ikke nødvendigvis føles koldere end fliser eller stengulve, som også kan føles kølige at gå på. Generelt vil temperaturen på gulvet afhænge af mange faktorer, herunder gulvtypen, isoleringen af rummet og varmen.

Laminatgulve er ikke designet til at modstå større mængder vand. En langvarig udsættelse for vand kan forårsage permanente skader på gulvet. Vand kan trænge ned i mellemrummene mellem laminatbrædderne og forårsage permanente skader.

Det er vigtigt at tørre op eventuelle vandspild hurtigt, og undgå at bruge for meget vand, når du rengør et laminatgulv. Det anbefales også at undgå at bruge damprensere på laminatgulve, da dampen kan trænge ned i laminatgulvets mellemrum og forårsage skader. En bedre løsning er at bruge en hårdt opvredet klud, svamp eller moppe sammen med et effektivt universalmiddel til rengøring.

Hvis der opstår en større vandskade på et laminatgulv, kan det være nødvendigt at udskifte de beskadigede gulvbrædder, da det kan være vanskeligt at reparere eller genoprette et laminatgulv, der er blevet udsat for vandskade.

Læs også:

Laminatgulv eller trægulv?

Rengøring af laminatgulv

Kære kunde. Grundet sommerferie er telefon og chat slukket. Vi vil fortsat besvare dine emails på info@bestilmaling.dk.

Vores webshop holder aldrig ferie og leverer – som altid – dine ordrer på 0-3 hverdage. God sommer.😊

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på

preloader