Junckers-Gulvlak-ultramat

Junckers Gulvlak ultramat 0,75 L

Varen er på eget lager, leveringstid 0-3 hverdage

Junckers GulvLak Vandbaseret er en lugtfri gulvlak til trægulve i hjemmet. Den kan bruges til at vedligeholde parketgulve og lakere maskinafslebne eller ubehandlede trægulve.

Den er også velegnet til at lakere alle typer træværk indendørs.

Læs mereSe specifikationer

229,00 kr.

Her er en vejledning til, hvordan du kan bruge Junckers Gulvlak ultramat 0,75 L

Ubehandlede/afslebne gulve:
Overfladen skal være ren og tør, uden støv, voks, fedt, polish, sæberester eller lignende. Hvis der er voks, oliepletter, lakrester eller lignende, skal de fjernes ved afslibning.

Efter slibningen skal slibestøvet fjernes grundigt ved støvsugning, og derefter påføres et lag Junckers GrundLak Vandbaseret. Efter påføring skal lakken tørre, og derefter skal gulvet slibes i træfibrenes længderetning med fint sandpapir med kornstørrelse 150-180.

Efter slibning skal slibestøvet fjernes ved støvsugning, og gulvet skal tørres af med en hårdt opvredet klud og rent vand. Påfør herefter yderligere et lag Junckers GulvLak Vandbaseret og lad det tørre natten over, før du påfører det sidste lag.

Tidligere lakerede gulve:
Inden gulvet bliver lakeret, bør det vaskes med Junckers GulvRens. Herefter skal det slibes grundigt med kornstørrelser på 180-220, og slibestøvet skal fjernes ved støvsugning. Til sidst skal gulvet tørres af med en hårdt opvredet klud og rent vand.

Det anbefales at udføre en prøvestrygning på et par felter to gange med 4 timers mellemrum. Efter 24 timers tørring skal man kontrollere vedhæftningen ved at skrabe med kanten af en mønt.

Hvis vedhæftningen er god, og overfladen ser pæn ud, kan hele gulvet lakeres. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, bør man fortsætte som beskrevet under afsnittet “Gulve behandlet med voks/polish”.

Udseende: Emballagen er i en cremefarvet/mælkehvid nuance. Efter tørring efterlader produktet en farveløs film. Gulve, der er blevet slebet, vil umiddelbart efter behandling fremstå lysere, men over tid vil træet skifte farve. Det er værd at bemærke, at vandbaseret lak altid giver en lysere finish end spritbaseret lak.

Gulve behandlet med voks/polish:
Først afslibes overfladen på maskine ved brug af sandpapir med kornstørrelser 24-36 for at fjerne den gamle lak. Efterfølgende fjernes eventuelle slibespor med sandpapir med kornstørrelser 60-80. Til sidst anvendes sandpapir med kornstørrelser 100-120 for at opnå en helt jævn overflade.

For at sikre en grundig rengøring fjernes alt slibestøv omhyggeligt med en støvsuger. Herefter lakeres gulvet som beskrevet under afsnittet “Ubehandlede/afslebne gulve”.

Teknisk Datablad
Sikkerhedsdatablad

Yderligere information

Glansgrad

Ultramat, Mat, Halvblank eller Blank.

Rækkeevne

10 m2 pr. liter

Før lakering

Lakken skal omrøres eller rystes grundigt før brug

Påføringsværktøj

Pensel, korthåret mohairrulle, luftløs sprøjte.

Overfladetemperatur

Mindst 10° C

Fortynding

Junckers GulvLak Vandbaseret leveres klar til brug. Fortynding anbefales ikke.

Tørretid

Ca. 4 timer ved 20° C og 50 % RF. Vigtigt! Påfør kun 2 lag lak per døgn. Maksimal hårdhed opnås efter 72 timer.

Rengøring af værktøj

Værktøjet skylles i sæbevand, før lakken tørrer. Indtørret lak kan fjernes med Junckers Rensevæske 006.

Opbevaring

Holdbar i 2 år i uåbnet emballage ved 20° C. Må ikke udsættes for temperaturer under 0° C.